İSTKA Destek Verdiği Projeleri SAHA EXPO’da Tanıttı

15.11.2021

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlayacak destek verdiği projeleri tanıttı.

İSTKA standında ileri mühendislik malzemelerinden siber güvenliğe; yapay zeka ve otonom araç girişiminden eklemeli imalat teknolojilerine kadar ürünler ve projeler sergilendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da İstanbul Kalkınma Ajansı standını ziyaret etti. Varank, Ajans çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile kurulan ArelPOTKAM Ortak Kullanıma Yönelik İleri Mühendislik Malzemeleri Geliştirme ve Hızlı Prototipleme Merkezi, imalat sektörü ve sağlık alanı başta olmak üzere birçok üründe hammadde ve ara ürün olarak kullanılan Polimerler ve Kompozit malzemelerden ürettiği ürünleri İSTKA standında tanıtıldı. Yara Örtücü Bant, Yapay Damar, Ağızda Eriyebilen Nanoteknolojik Filmler, Gıda Ambalajı Biyoseramik Tozu gibi ürünler fuarda ilgi gördü.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde İSTKA desteğiyle kurulan Eklemeli İmalat Eğitim ve Araştırma Merkezi de (EKAM) uçak, uzay ve savunma sanayi, diş malzemeleri sektöründe üreticilere hammadde, maliyet, zaman ve kalite avantajı sağlayan çalışmalarını tanıttı. Bağlayıcı Püskürtmeli 3-B Baskı ile farklı malzemelerden EKAM’da üretilen ürünler ziyaretçilere sunuldu.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi girişimlerinden işletmelerde yapay zeka tabanlı verimlilik artışı sağlayacak çözümler üreten TEXINSIGHT ve yapay zeka ve otonom araç girişiminden Move On da İSTKA standında dikkat çekti.

SAHA EXPO Fuarında yer alan İSTKA projelerinden Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi (BUSİBER) Yöneticisi Prof. Dr. Bilgin Metin de milli siber güvenliğin geliştirilmesi için yürüttükleri çalışmaları anlattı.