Genç Türkiye Zirvesi Başlıyor

13.04.2017

Üniversite öğrencileri ile profesyonelleri buluşturacak Genç Türkiye Zirvesi bu yıl 12-14 Mayıs tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dijital Dönüşüm ve Güçlü Türkiye” ana teması ile düzenlenecek zirve 81 il ve 165 ülkeden 3 bin öğrenciyi bir araya getirecek. Zirveye, siyasetçi, akademisyen, iş adamı ve bürokratlar konuşmacı olarak katılacak.

Etkinliğin stratejik ortakları; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi.

Genç Türkiye Zirvesi değişen dünyada gençlere bu dönüşümün bir parçası olmaları için fırsat sunacak. Zirvede; 

  • Yeni Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Stratejileri
  • Türk Sanayisi Büyük Dönüşüme Hazır mı?
  • Ekonominin Yeni Paradigması: Dijital Para
  • Eğitim 4.0 ve Dijital Dönüşüm
  • Dijital Dönüşümün İz Düşümü: İnovasyon ve Girişimcilik
  • Enerji Endüstrisinin Dijital Dönüşümü
  • Akıllı Şehirler İçin Dijital Dönüşüm konu başlıkları ele alınacak.

GTZ Gençlik Fuarı Genç Türkiye Zirvesi ile eş zamanlı gerçekleştirilecek

Genç Türkiye Zirvesi ile birlikte GTZ Gençlik Fuarı da 2. Kez eş zamanlı düzenlenecek. Fuar gençlere yönelik ürün, hizmet ve kariyer imkanı sunan tüm resmi kurumlar ve özel kuruluşları gençlerle buluşturacak.  

Teknoloji ve inovasyon, hızlı tüketim ürünleri, hobi ve eğlence, yurt dışı eğitim ve dil okulları, yayınevleri gibi sektörlerden firmalar da fuarda katılımcı olarak yerini alacak.

GTZ Akademi Ödülleri sahiplerini bulacak

Kültür, sanat, teknoloji, bilim, sanayi ve ekonomi hayatına önemli katkılarda bulunan kişiler ve kurumlara verilen GTZ Akademi Ödülleri de 13 Mayıs’ta düzenlenecek özel bir tören ile sahiplerini bulacak.  

GTZ Gelecek Atölyesi ile gelecek gençler ile tasarlanacak

Genç Türkiye Zirvesi, Tasarım Odaklı Düşünme, Maker Hareketi, Gelecek Laboratuvarı ile üç ana bölümden oluşan GTZ Gelecek Atölyesi ile etkinliğe yeni bir soluk getirecek    

Genç Türkiye Zirvesi 5. Yılında gençleri sanatla buluşturacak

GTZ Sanat Etkinliği Genç Türkiye Zirvesi bünyesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek.

Resim, heykel, video, fotoğraf, yerleştirme, yeni medya konulu eser sahipleri sergi katılım başvurularını dijital ortamda, www.gencturkiyezirvesi.org adresinde bulunan başvuru formu aracılığı ile yapabilecek. Başvurular 1 Mayıs 2017’ye kadar devam edecek.