Habitat Derneği’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ortaklığı ile yürüttüğü “İstanbul Blockchain Okulu” projesinin lansmanı gerçekleştirildi.
Geleceğin dönüştürücü teknolojilerinden Blockchain pazarının büyümesine, iş gücünün yetişmesine katkı sağlayacak projenin tanıtım toplantısı İnogar'da düzenlendi.
Etkinliğe, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan, İstanbul Kalkınma Ajansı Uzmanı Yasemin Özlem Mailoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve İstanbul Blockchain Okulu Proje Koordinatörü İsmail Metin katıldı.
İstanbul Blockchain Okulu Proje Koordinatörü İsmail Metin, lansmanda yaptığı konuşmada, "Blockchain proje, prototip ve iş modellerini başta finans olmak üzere İstanbul’daki çeşitli sektörlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Hedef grubumuzda İstanbul’da yaşayan yazılımcılar, girişimciler, konuyla ilgili lise ve üniversite öğrencileri ve İstanbul’da bilişim ve finans sektörü içerisindeki genç teknik personeller var. Bu hedef grubunu blockchain projemize dahil etmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde blockchain alanındaki eğitim ve insan kaynağı açığını kapatmayı hedefliyoruz." dedi.
Blockchain teknolojisinin kullanımdaki paralar başta olmak üzere birçok alanı dönüştüreceğini belirten İsmail Metin, "10 yıl sonra madeni paranın bir zamanlar ödeme aracı olarak kullanıldığını çocuklara anlatmak durumunda kalabiliriz. Blockchain, finans dünyasını olduğu kadar devlet-vatandaş ilişkisi, lojistik, sağlık, emlak, eğitim gibi birçok alanı etkileme kapasitesi olan bir teknoloji." diye konuştu.
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreteri İlkay Arıkan da Blockchain teknolojisinin karşılıklı şifreleme özelliğiyle bilişim alanındaki her şeyi güvenli hale getirdiğini ve bilişimin seyrini değiştiren bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
Türkiye'nin küresel dijital dönüşüm sürecinde etkin rol alabilmesi için Blockchain ve ilgili teknolojilerde ihtiyaç duyulan kalifiye insan gücünü yetiştirmesi gerektiğine işaret eden Arıkan, "Bu proje ile Türkiye’de Blockchain teknolojileri alanında farkındalık yaratmak, Türkçe bilgi kaynağı ve eğitim modülleri geliştirmek, gençlerin yetkinliğini artırmak ve ortaya çıkabilecek yenilikçi fikirleri desteklemek amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.
Lansman programı, Blockchain teknolojisiyle ilgili düzenlenen panelin ardından sona erdi.