“Erişilebilir Bilim” Projesi Tanıtıldı

24.10.2022

Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile hayata geçirdiği Erişilebilir Bilim Projesi’nin tanıtımı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Toplam bütçesi 2 milyon TL olan proje kapsamında engelli bireylerin becerilerini geliştirmeye yönelik 8 adet Erişilebilir Bilim Atölyesi kuruldu.

"Erişilebilir Bilim Projesi"nin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Varank, “Engelli kardeşlerimizin rekabetçiliğin anahtarı olan bilimle iç içe olmasını iç içe vakit geçirmesini hedefliyoruz. Projeyle seramikten, matematik ve strateji oyunlarına kadar 8 farklı atölye kurduk. Böylelikle kardeşlerimiz bilim üretme süreçlerine katılma şansını yakalamış olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Son dönemde engelli vatandaşların çok büyük başarılar elde ettiğine dikkat çeken Bakan Varank, "İnşa ettiğimiz alt yapıların, verdiğimiz desteklerin meyvelerini çok güzel bir şekilde alıyoruz. Uluslararası müsabakalarda dünya artık bizim engelli sporcularımızı konuşuyor." diye konuştu.  

Bakan Varank,  engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Bağcılar Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda hizmete sunulan 8 adet Erişilebilir Bilim Atölyesi'nde; 3D Tasarım, STEAM 1, STEAM 2, Tekno Girişimcilik, Seramik Çamur, Akıl Strateji Oyunları, Yaşamdaki Matematik ile Tekno Terapi Merkezi yer alıyor.

Proje atölyelerinden faydalanacak engelli bireyler, yaparak-yaşayarak öğrenme metoduyla potansiyel kabiliyetlerini ortaya çıkaracak.

Projenin atölye çalışmaları ile engelli bireylerin soyut eğitim metodundan uzaklaşmaları sağlanarak bilimi ve teknolojiyi üreten girişimci bir nesil olarak yetişmelerine katkı sunulacak. 

Tasarım atölyeleri ile faydalı model-icat yapmaları konusunda imkan sağlanacak engelli bireylerin, STEAM atölyeleri ile de rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunulacak.

Proje ile aynı zamanda toplum genelinde engelli bireylerin teknoloji odaklı hizmet üretebileceğine yönelik farkındalık oluşturulacak.