İstanbul'da denetimli serbestlikten faydalanan yükümlülerin iş bulma ve iş kurma konusundaki dezavantajlı durumlarını aşmaları için İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen "Denetimli Serbestlik Sanat ve Girişimcilik Merkezi projesinin kapanış toplantısı İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda 4 Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projenin kapanış toplantısına İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Kalkınma ajansı olarak ekonomik ve sosyal kalkınmayı kendilerine eksen olarak belirlediklerini ifade eden Vali Şahin, projeyle 380 bin denetimli serbestlik kapsamındaki kişiden henüz 4 binine ulaştıklarını belirtti. "Ulaşacağımız daha çok insan var. Bu konuda gayretle ve şevkle yolumuza devam etmemiz gerekiyor." dedi. Sosyal kalkınma projelerine özel bir önem vererek devam edeceklerini söyleyen Şahin, "Bu konuda daha çok proje yapmaya ve daha çok destek almaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.
İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz da sosyal kalkınmaya yönelik mali destek programlarının toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarının dikkate alınarak hazırlandığını vurguladı. “Sosyal risk gruplarının, dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını, toplumla bağlarının güçlendirilmesini önemsiyoruz” diye konuştu.
Kapanış programında konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da "Kendini dışlanmış, toplumun dışına itilmiş, uzaklaşmış hisseden 1250 insana bir şekilde devletin şefkatli elinin uzatıldığını düşündük. Bence asıl kazancımız budur. Biz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösterme konusunda sizleri temin ederiz" mesajını verdi.
Vali Şahin, İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan konuşmaların ardından yükümlülerin hazırladığı eserlerden oluşan sergiyi gezdi.
"Denetimli Serbestlik Sanat ve Girişimcilik Merkezi Projesi"
Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yararlanıcısı olduğu "Denetimli Serbestlik Sanat ve Girişimcilik Merkezi Projesi" İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda, İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Silivri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ortaklığı ile yürütüldü.
Proje ile denetimli serbestlik tedbiri altında iş bulmakta zorlanan hükümlülerin meslek ve sanat sahibi olmaları hedeflendi. İstanbul’da 4 farklı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde ebru, seramik, müzik, cam ve mum atölyesi olmak üzere toplam 14 atölye kuruldu. Toplam 1250 yükümlü atölyelerde mesleki eğitim aldı. Proje kapsamında 4 bin 300 denetimli serbestlik yükümlüsüne girişimcilik semineri de verildi.