Başakşehir'de İSTKA Desteğiyle Kurulan “Mahalle Akademi” Açıldı

09.04.2019

Başakşehir’de sosyo-ekonomik açıdan gereksinimlerine uygun eğitim alamayan 12-15 yaş arası çocuklar için İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurulan “Yeni Medya Odaklı İnteraktif Öğrenme ve Uygulama Merkezi-Mahalle Akademi" açıldı. 

Başakşehir Kaymakamlığı'nın koordinatörlüğünde; İstanbul Valiliği, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Başakşehir İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü ortaklığında 'Şehit Haki Aras Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapımı tamamlanan Mahalle Akademi’nin açılış programı çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mahalle Akademi’de, yeni teknolojilere hızlı ve sağlıklı bir biçimde uyum sağlayarak problem çözebilme, yenilikçi ve yaratıcı düşünme, girişimci olma gibi becerileri kazandırmak amacıyla çocuklara yönelik olarak “Kodlama”, “Elektronik”, “Prototipleme” ve “Tasarım” atölyeleri kuruldu.  

Merkezde 16 hafta boyunca hafta sonları toplam 200 çocuğa 100 saatlik ücretsiz eğitim verilecek, hafta içi gerçekleşecek atölye çalışmalarından da 28 okuldan toplam 720 öğrenci faydalanacak. 

18 ay sürecek projenin sonunda, eğitimlere katılan çocuklar farklı alanlarda takımlar halinde kendi projelerini tasarlayacak. 200 öğrenci tarafından hazırlanan 64 prototip, proje kapsamında düzenlenecek Prototipleme panayırında interaktif bir şekilde sunulacak.

Proje kapsamında ayrıca çocukların eğitim farkındalıklarını arttıracak etkinlikler de düzenlenecek.