Bakan Elvan Ar-Ge İnovasyon Zirvesi’nde İSTKA Standını Ziyaret Etti

07.09.2017

Türkiye’nin gelecek vizyonunun ortaya konduğu 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mimar ve Mühendisler Grubu’nun düzenlediği 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde  İstanbul Kalkınma Ajansı da stand aldı.

Yeni fikirlerin ve işbirliklerinin ortaya çıkmasına öncü olacak etkinliğin açılışına katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan İSTKA standını ziyaret etti. İSTKA’nın desteklediği son projeler hakkında bilgi alan Elvan, “İstanbul Kalkınma Ajansı, 7 yılda 287 Ar-Ge projesine toplam destek verdi. İSTKA, ‘İnovasyon Lideri İstanbul’u Ar-Ge çalışmalarında slogan olarak kullanıyor. İSTKA, İnovasyon Lideri İstanbul’da öncü bir rol oynuyor” diye konuştu. 

Bakan Elvan İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte İSTKA standında yer alan projeleri de inceledi.

İki gün süren zirveye Türkiye’nin dört bir yanından Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Ar-Ge Merkezleri katıldı. 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi çevre, yeşil teknolojiler, enerji, akıllı ulaşım sistemleri, savunma ve iletişim alanlarında Ar-Ge ve inovasyon liderlerini bir araya getirdi. Zirve süresince 10 oturumda inovasyon ve Ar-Ge’nin lideri 40 konuşmacı, kendi alanlarında Türkiye’nin geleceğini konuştu. Sergide ise Türkiye’nin milli ve yerli projeleri sunuldu.