İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Arel Üniversitesi’nde kurulan “Polimer Teknolojiler ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Merkezde imalat sektörü ve sağlık alanı başta olmak üzere birçok üründe hammadde ve ara ürün olarak kullanılan Polimerler ve Kompozit malzemeler üzerine Ar-Ge çalışmaları yürütülecek.
ArelPOTKAM projesinin kapanış toplantısı Arel Üniversitesi’nin Tepekent Yerleşkesinde düzenlendi. Toplantıya İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Derman ve İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz da katıldı.
Açılış konuşması yapan İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ekonomik ve sosyal kalkınmaya yönelik her alanda yenilikçiliği desteklediklerini belirtti. İleri mühendislik malzemelerinden Polimerler ve Kompozit malzemelerin kullanım alanının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yavuz “Ortak Kullanıma Yönelik, Kompozit Malzemeler ve Polimer Teknolojileri Ar-Ge Merkezi” projesini de bu alanda yürütülen araştırma geliştirme ve yenilik faaliyetlerini artırmak ve katma değeri yüksek ürünler geliştirilmesi için desteklemiş bulunuyoruz” diye konuştu.
Özgül Özkan Yavuz, “Sanayimizin daha rekabetçi bir yapıya kavuşabilmesi için bu gelişmeleri de yakından takip etmemiz, bu alanda Ar-Ge’ye yatırım yapmamız gerekiyor, ArelPOTKAM‘ın ülkemiz için teknolojik ve ekonomik fırsatlar sunacağına yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Derman da merkezde yeni ürünler, teknolojiler ve yeni pazar oluşumları sağlayacak mekanizmalar geliştirildiğini ifade etti. İstanbul Kalkınma Ajansı’na desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Katılımcılar daha sonra merkezde incelemelerde bulundu.
12 aylık proje faaliyet döneminde, 127 firma ve 569 katılımcıya 19 farklı başlıkta toplamda 274 saat uygulamalı ve teorik eğitimler verildi. İki katılımcı firmayla ulusal Ar-Ge destek programlarına başvuru yapıldı ve bir tanesi TEYDEB kapsamında desteklendi.
ArelPOTKAM araştırmacı ekibi tarafından fikri geliştirilen ve TÜBİTAK 1003 programına başvurusu yapılan “Karaciğer Naklinde Safra Anastomozu İçin Biyouyumlu Ve Biyobozunur Nanokompozit Malzemelerden Stent Üretimi Ve Klinik Uygulaması” projesi kabul edildi. Merkezde ayrıca bilimsel faaliyet kapsamında 21 SCI yayını, 5 bildiri ve 3 patent başvurusu yapıldı. Bir yıllık süreçte çeşitli dernekler, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler ve firmalarla protokoller ve işbirliği sözleşmeleri imzalandı.