2016 Yılı Mali Destek Programları Başvuru Sahiplerine Duyuru

12.01.2017

Başarılı proje listelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir. Listelerdeki sıralama proje referans numaralarına göre yapılmış olup projelerin başarı sırasını göstermemektedir.






Başarılı Proje Listeleri:

Başvuru sahiplerine mevzuat gereği yapılması gereken resmi tebligatlar Ekim ayı içerisinde yapılacak ve sözleşme imzalamak için 10 işgünü süre verilecektir. Sözleşme esnasında ibraz edilmesi gereken belgelerin, başvuru sahipleri tarafından ellerine resmi tebligatın ulaşmasını beklemeden hazırlanması önem arz etmektedir. Başvuru sahiplerine özel olarak istenecek belgeler (varsa), yapılacak resmi tebligatlarda ayrıca belirtilecektir.

Değerlendirme Komitesi’nin görüşleri doğrultusunda revize edilmiştir. Ajans Yönetim Kurulu tarafından onaylanan proje bütçelerinde ve hibe tutarlarında artış ihtimali bulunmamaktadır. Başvuru sahiplerinin sözleşme imzalamadan önce,  sözleşme davet mektubunun ekinde sunulacak revize edilmiş proje bütçelerini incelemeleri önem arz etmektedir.

Diğer taraftan, mali destek almaya hak kazanamayan projelerle ilgili başvuru sahipleri yazılı olarak bilgilendirileceklerdir.

Önemli Not: Belediyeler, 5449 sayılı Kanunun 19uncu maddesinin (d ve e) bendinde belirtilen bütçe paylarını İstanbul Kalkınma Ajansı’na aktarmadıkça ve bunlarla ilişkili varsa diğer bütün mali yükümlülükleri tamamen yerine getirmedikçe, Ajansımızla destek sözleşmesi imzalayamazlar.

 

Sözleşme İmzalama Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Listesi

1.   EK VI Mali Kimlik Formu (Vakıfbank Mercan Şubesi’nde hesap açtırılması ve söz konusu formun doldurularak banka şubesine onaylatılması gerekmektedir.)

2.   EK VII Kimlik Beyan Formu 

3.   EK XII Mali Kontrol Taahhütnamesi (Ajans internet sitesinden indirip doldurulmalıdır)

4.   Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından Ajanstan talep edilen destek tutarının %10’u kadar teminat (EK XIII Teminat Mektubu);

   Ajans tarafından teminat olarak kabul edilecek değerler şunlardır;

      a) Tedavüldeki Türk parası (Ajansın T.C. Vakıflar Bankası, Mercan Şubesi TR640001500158007293602129 no’lu hesabına yatırıldığına ilişkin dekontun ibraz edilmesi gerekir)
      b)    Banka teminat mektubu (en az 31/12/2017 vadeli)

5.   EK XIV Beyan ve Taahhüt (Ajans internet sitesinden indirip doldurulmalıdır) 

6.   Kamu kurumları dışındaki yararlanıcılardan, yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere, vergi dairelerine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair güncel belge,

7.   Kamu kurumları dışındaki yararlanıcılardan, yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere sosyal güvenlik kurumuna vadesi geçmiş borcu olmadığına dair güncel belge,

8.  Yetkili Karar Organlarınca alınmış karar.

      a)   Kamu kurumları için en üst yetkili amir kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak en üst yetkili amirin bir alt kademesindeki yetkiliye bırakılabilir.
      b)  Belediyeler için Belediye Meclisi kararının sunulması gerekli olup,  proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak aşağıdaki kişilere bırakılabilir:
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki projeler için Genel Sekreter yardımcısı
İlçe Belediyeleri için Belediye Başkan yardımcısı
      c)  Odalar ve Birlikler için Yönetim Kurulu kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak bir Yönetim Kurulu üyesine veya Genel Sekretere bırakılabilir.
     d)  Üniversiteler için (Fakülteler dahil):
Devlet Üniversitesi olarak yapılan başvurular için Rektör kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak bir öğretim üyesine bırakılabilir.
Vakıf Üniversiteleri için Mütevelli Heyeti kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak bir öğretim üyesine bırakılabilir.
     e)  Dernekler için Yönetim Kurulu kararının, Vakıflar için Mütevelli Heyeti kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak Kurum Müdürü/Genel Sekreterine bırakılabilir.

9.   Damga vergisi mükellefleri tek nüsha sözleşmeye ait damga vergisi ödeme makbuzunu (Projenin sözleşmedeki toplam bütçe tutarı x binde 9,48), damga vergisinden muaf olan kurumların ise muafiyete ilişkin belgeyi sözleşme imzalama aşamasında Ajansa sunmaları gerekmektedir. 

10. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmeti veren firmalardan kurumunuza ait KEP adresini edinerek “EK VII Kimlik Beyan Formu”nda belirlenen yere yazınız.

Ekler:

EK VI - MALİ KİMLİK FORMU

EK VII- KİMLİK BEYAN FORMU

EK XII - MALİ KONTROL TAAHHÜTNAMESİ

EK XIII - TEMİNAT MEKTUBU

EK XIV - BEYAN VE TAAHHÜT