2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Sahiplerine Duyuru

05.04.2017

 2016 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ BAŞVURU SAHİPLERİNE DUYURU

2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ajansımıza yapılan proje başvurularından 7 adedi İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından başarılı bulunmuş ve bu projelerin desteklenmesi kararlaştırılmıştır.

Desteklenmeye hak kazanan başarılı projeler aşağıda listelenmiştir. Listedeki sıralama proje referans numaralarına göre yapılmış olup projelerin başarı sırasını göstermemektedir.

Sıra No.

Referans No.

Proje Teklifinin Adı

Başvuru Sahibi

1

TR10/16/DFD/0002

İstanbul Bölgesi Bilgisayar, Yazılım ve Video Oyun Sektörünün Bugünü ve Geleceği

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

2

TR10/16/DFD/0012

Kauçuk Sektörü Araştırma İnovasyon ve Eğitim Merkezi Fizibilite Çalışması

Kauçuk Derneği

3

TR10/16/DFD/0013

İstanbul Bölgesi Yazılı Basın Sektörünün Mevcut Durumu ve Değer Zinciri Araştırması

Basın İlan Kurumu

4

TR10/16/DFD/0014

İstanbul’da Film Sektörünün Durum Analizi ve Sektörün Geleceği Projesi

Film Sanayii ve Tüm Sanatçıları Güçlendirme Vakfı

5

TR10/16/DFD/0015

İstanbul'da İstihdama İlişkin Trendlerin Belirlenmesi

İnsani Gelişme Vakfı

6

TR10/16/DFD/0017

İstanbul'da İstihdama İlişkin Eğilimlerin (Trendlerin) Belirlenmesi

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı

7

TR10/16/DFD/0023

Genç Girişimcilik Ekosistemi Analizi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı

Başvuru sahiplerine mevzuat gereği resmi tebligat yapılacak ve sözleşme imzalamak için 10 işgünü süre verilecektir. Sözleşme esnasında ibraz edilmesi gereken belgelerin, başvuru sahipleri tarafından ellerine resmi tebligatın ulaşmasını beklemeden hazırlanması önem arz etmektedir. Başvuru sahiplerine özel olarak istenecek belgeler (varsa), yapılacak resmi tebligatlarda ayrıca belirtilecektir.

Önemli Not: Belediyeler, 5449 sayılı Kanunun 19uncu maddesinin (d ve e) bendinde belirtilen bütçe paylarını İstanbul Kalkınma Ajansı’na aktarmadıkça ve bunlarla ilişkili varsa diğer bütün mali yükümlülükleri tamamen yerine getirmedikçe, Ajansımızla destek sözleşmesi imzalayamazlar.

 

SÖZLEŞME İMZALAMA AŞAMASINDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER LİSTESİ

  1. EK VI Mali Kimlik Formu (Ajans tarafından en kısa sürede belirlenerek ilan edilecek banka şubesinde hesap açtırılması ve söz konusu formun doldurularak banka şubesine onaylatılması gerekmektedir.)
  2. EK VII Kimlik Beyan Formu
  3. EK XII Mali Kontrol Taahhütnamesi (Ajans internet sitesinden indirip doldurulmalıdır.)
  4. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından Ajanstan talep edilen destek tutarının %10’u kadar teminat (EK XIII Teminat Mektubu);

Ajans tarafından teminat olarak kabul edilecek değerler şunlardır;

  1. Tedavüldeki Türk parası (Ajansın T.C. Vakıflar Bankası, Mercan Şubesi TR640001500158007293602129 no’lu hesabına yatırıldığına ilişkin dekontun ibraz edilmesi gerekir.)
  2. Banka teminat mektubu (En az 31/12/2017 vadeli olmalıdır.)
  1. EK XIV Beyan ve Taahhüt (Ajans internet sitesinden indirip doldurulmalıdır.)
  2. Kamu kurumları dışındaki yararlanıcılardan, yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere, vergi dairelerine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair güncel belge
  3. Kamu kurumları dışındaki yararlanıcılardan, yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere sosyal güvenlik kurumuna vadesi geçmiş borcu olmadığına dair güncel belge
  4. Yetkili Karar Organlarınca alınmış karar
    1. Kamu kurumları için en üst yetkili amir kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak en üst yetkili amirin bir alt kademesindeki yetkiliye bırakılabilir.
    2. Belediyeler için Belediye Meclisi kararının sunulması gerekli olup,  proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak aşağıdaki kişilere bırakılabilir:
  • Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki projeler için Genel Sekreter yardımcısı
  • İlçe Belediyeleri için Belediye Başkan yardımcısı
    1. Odalar ve Birlikler için Yönetim Kurulu kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak bir Yönetim Kurulu üyesine veya Genel Sekretere bırakılabilir.
    2. Üniversiteler için (Fakülteler dahil):

Devlet Üniversitesi olarak yapılan başvurular için Rektör kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak bir öğretim üyesine bırakılabilir.

Vakıf Üniversiteleri için Mütevelli Heyeti kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak bir öğretim üyesine bırakılabilir.

  1. Dernekler için Yönetim Kurulu kararının, Vakıflar için Mütevelli Heyeti kararının sunulması gerekli olup, bu karar ile proje belgelerini imzalama yetkisi asgari olarak Kurum Müdürü/Genel Sekreterine bırakılabilir.
  1. Damga vergisi mükellefleri tek nüsha sözleşmeye ait damga vergisi ödeme makbuzunu (Projenin sözleşmedeki toplam bütçe tutarı x binde 9,48), damga vergisinden muaf olan kurumların ise muafiyete ilişkin belgeyi sözleşme imzalama aşamasında Ajansa sunmaları gerekmektedir.
  2. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmeti veren firmalardan kurumunuza ait KEP adresini edinerek “EK VII Kimlik Beyan Formu”nda belirlenen yere yazınız.

 

Ekler:

EK VI- MALİ KİMLİK FORMU

EK VII- KİMLİK BEYAN FORMU

EK XII- MALİ KONTROL TAAHHÜTNAMESİ

EK XIII- TEMİNAT MEKTUBU

EK XIV- BEYAN VE TAAHHÜT